Sök
Stäng denna sökruta.

Fördelar och nackdelar med elektrisk golvvärme

Värmekabel kit

Jag tänkte hjälpa dig att få lite kunskap om just elektrisk golvvärme. Vilka fördelar och nackdelar det finns med att använda sig av den typen av uppvärmning.

elektrisk golvvärme
GVB Kabelkit

Några av fördelarna med elektrisk golvvärme är att det är ett fristående system som inte kräver något centralt uppvärmningssystem eftersom det ansluts direkt till elen i rummet. Det smidiga är att varje rum styrs av sin egen termometer så att du enkelt kan välja värmepåslag efter dina behov för speciella rum. Det finns många olika varianter och det finns många billiga alternativ (inköpspris) som t.ex. hos golvvärmebutiken.  Den finns inte heller någon frysrisk som med vattenburen golvvärme i t.ex. sommarstugan.

Nackdelarna med elektrisk golvvärme är att den kan vara ganska dyr i drift (kolla ett av mina tidigare inlägg) ca 1,5 kr/kWh. Dessutom går det inte att byta värmekälla i efterhand som man kan göra med ett vattenburet system, där kan man byta till den värmekällan som är billigast för tillfället. En annan nackdel för hemmafixaren är att det krävs en elektriker för installation om man inte införskaffar sig ett lågvolt golvvärmesystem (här kan du läsa mer om det) som man får lägga själv. Det finns inte heller någon bra och prisvärd lösning för att enkelt styra flera rum eller helt hus samtidigt.

Elektrisk golvvärme passar perfekt för t.ex. stugan där du bara behöver köra värmen någon/några veckor om året och dessutom slipper du frysrisken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi tror du är intresserad av dessa artiklar

Kungen av Golvvärme

Golvvärmekungen har faktan, kunnandet och förståelsen många andra saknar!