Sök
Stäng denna sökruta.

Därför bör du överväga värmepump ihop med golvvärmen

Installatör installerar golvvärme

Spara energi och skydda dig mot legionella! – Vi går igenom fördelarna med att koppla samman golvvärmesystemet med just en luft-vatten värmepump.

Behovet av låg framledningstemperatur kan tillgodoses

Golvvärmen kräver relativt låg framledningstempertur. – En luft-vattenvärmepump är bäst på just detta! Den producerar större mängder värme med lägre temperatur, än vad exempelvis en oljepanna gör.

Mest energisnåla uppvärmningen

Både luft-vattenvärmepumpen och golvvärmesystemet gynnas av samarbetet dem emellan. En luft-vattenvärmepump är nämligen så effektiv som den kan bli, när den får producera låga framledningstemperaturer (som golvvärme behöver). Tester har visat att en luft-vattenvärmepump som arbetar ihop med golvvärme ger ca. 5% högre besparing, än en luft-vattenvärmepump som arbetar  ihop med enbart radiatorer.

Möjliggör styrning av flera kretsar samtidigt

En luft-vattenvärmepump (gäller de flesta modeller) kan skicka olika framledningstemperaturer till flera olika system samtidigt. Detta kan vara användbart ex. för dig som, utöver golvvärme, har vattenradiatorer eller pool.

Skyddar mot legionella

En luft-vattenvärmepump (gäller de flesta) har legionellaskydd!  Golvvärmens krav på låg framledningstemperatur förknippas ofta med legionellarisk. Men legionellaskyddet i luft-vattenvärmepumpen innebär att vattnet i tanken hettas upp, till en temperatur som effektivt tar död på eventuella legionellabakterier.

Kort fakta luft-vattenvärmepump:
  • Hämtar energi från utomhusluften och ger dig energisnål uppvärmning.
  • Kan kopplas till ett vattenburet värmesystem, samt försörja huset med tappvarmvatten.
  • Kan användas som ett komplett värmesystem eller som komplement.

3 svar

  1. Vi håller på att bygga en attefall. Och jag funderar på lägga in vattenburen golvvärme,ihop med en luft vatten värmepump.Jag behöver hjälp råd med detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi tror du är intresserad av dessa artiklar

Kungen av Golvvärme

Golvvärmekungen har faktan, kunnandet och förståelsen många andra saknar!