Sök
Stäng denna sökruta.

Golvvärmeprojekt – Projektering och leverans

I denna del av bloggserien kommer vi att gå igenom hur man bör gå till väga vid projektering och leverans.

Efter att man fått in ett antal offerter är det självklart till ens egen fördel om man gör konkreta jämförelser av de olika förslagen.  Viktigt här är att man noggrant går igenom offerterna och kontrollerar så att bl.a. rätt termostatstyrningsalternativ är inkluderat. Man bör även kontrollera vissa byggtekniska detaljer, som t.ex. åt vilket håll bjälklaget går för att kunna avgöra om offerten innehåller det man behöver.

När en order är gjord bör en slutgiltig projektering och materialberäkning göras. Detta för att säkerställa att beställt material ger så lite spill som möjligt och att man med största sannolikhet får tillräckligt med material för att täcka hela den önskade golvytan.

En projektering innebär att en fullständig installationsberäkning görs med hjälp av ritningsunderlag, samt ev. flödesberäkningar tas fram. Vanligtvis tar en korrekt bedömning ca. två veckor att plocka fram, detta är värt att tänka på inför ditt projekt. Det händer att vissa aktörer struntar i detta steg, men en stark rekommendation från oss på Golvvärmekungen är att man säkerställer att det inte fuskas här.

Själva leveransen av golvvärmen sker uteslutande med lastbil då material till en vanlig villa inte sällan väger upp emot 5 ton.

Nästkommande inlägg och det sista i bloggserien om omfattande golvvärmeprojekt kommer att handla om vad man bör tänka på vid själva installationen. Missa inte det och ha en trevlig höst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi tror du är intresserad av dessa artiklar

Kungen av Golvvärme

Golvvärmekungen har faktan, kunnandet och förståelsen många andra saknar!