Sök
Stäng denna sökruta.

Golvvärmeprojekt – Offert och prisjämförelse

Som nästa del i bloggserien ”Omfattande Golvvärmeprojekt” kommer jag att beskriva och vara hjälplig i processen att plocka fram en offert.

Det absolut enklaste och det alternativ som jag själv  har använt mig av är att besöka Golvvärmebutiken som erbjuder ett väldigt snabbt och smidigt offertformulär. Det står på webbplatsen att de vanligtvis besvarar offertförfrågningar inom 24 timmar från dess att den skickas. För min del tog det lite längre tid än så,, men det var ingen större fara eftersom att jag oavsett var ute i god tid och var i större behov av en ordentligt beräknad offert, snarare än en framstressad sådan.

Om man letar alternativ till det offertformulär som Golvvärme butiken erbjuder så finns bl.a. VVSbutiken som erbjuder en mindre inbjudande hemsida och vill att man utan vägledning av att formulär skickar in en ritning på rummen/rummet man vill installera golvvärmen i. Jag hade dock ingen ritning tillgänglig digitalt och uteslöt därför detta alternativ.

I övrigt finns även LK Systems systems som via sin hemsida föreslår att man kontaktar sin lokala installatör/rörläggare. Är man en ”Gör-det-själv”-kille så blir det här dock garanterat det dyraste alternativt.

 

Hur som helst; det absolut viktigaste när man vill plocka fram ett korrekt pris på sin golvvärme-installation är givetvis den totala golvytan man vill installera golvvärmen under, d.v.s. rummet eller rummens totala kvadratmeter. I det här läget är det, om man vill ha ett korrekt pris, värt att mäta golvytan så att man får en exakt prisuträkning.

Inför offertförfrågan bör man även fundera kring var fördelare och shunt (Den pump som pumpar runt vattnet i golvet) kommer att installeras. Detta kan komma att påverka priset en aning baserat på ev. svårigheter som kan komma att uppstå av att installera shunt och fördelare på önskad plats.

En ytterligare sak man bör ta i beaktning är huruvida man vill reglera värmen centralt på pannan eller om man vill reglera värmen med en termostater i vardera enskilt rum. Det sistnämnda är ofta att föredra.

I kommande steg presenterar jag hur projektering och installationen bör gå till. Hoppas att ovanstående information har varit behjälplig och att vädret inte är allt för tråkigt denna hittills gråa sommar. Vi hörs!

2 svar

  1. Vill kolla hur vi(ni) kan gå tillväga och vad det kan kosta att sätta vattenburen golvvärme. Ett stort kök är det. Ta gärna kontakt.

    1. Tror du skall kontakta en återförsäljare istället. Jag har skrivit om ett par aktörer i inlägget du kommenterat. Kontakta någon av de vet ja…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi tror du är intresserad av dessa artiklar

Kungen av Golvvärme

Golvvärmekungen har faktan, kunnandet och förståelsen många andra saknar!