Sök
Stäng denna sökruta.

Konvertera till golvvärme med minishunt M60

minishunt m6 installerad i badrumOm man har ett rum som idag värms med en vattenburen radiator är det lättare än många tror att byta radiatorn mot golvvärme vid en renovering. Med en LK Minishunt M60n kopplar man lätt in golvvärmen till husets värmesystem direkt på radiatorrören.

För att installera golvvärmen plockar man helt enkelt bort elementet och ansluter minishunt M60 till de två rör som tidigare gick in i radiatorn. Till minishunten kan man sedan ansluta sina golvvärmerör som ligger i golvet.

Shuntens funktion är sedan att blanda varmt vatten från radiatorsystemet med det vattnet som redan finns i golvvärmeslingorna och sedan pumpa runt det i golvet. PÅ det viset håller golvvärmen en jämn och behaglig temperatur över hela golvytan.

Det finns också lösningar med enklare ventiler utan cirkulationspump. Dom kan passa för mindre ytor och i de fall att man har svårigheter att dra fram el. Men i de allra flesta fall så rekommenderar jag minishunt M60.

Minishunt M60 kan också kompletteras med ett ställdon och ett reglerkit. På så vis kan man enkelt och snyggt reglera värmen i sitt golv direkt från termostaten på väggen.

3 svar

  1. Hej
    Har radiatorer med ett rör. Radiatorerna ligger i serie vad jag kan se. Alltså bara ett rör kopplat till radiatorn. LB-hus från 70-talet.
    Vilken shunt skall man då ha?

    1. Det går bra med M60 shunt tex. Men det beror på ditt projekt i stort. Skall du byta till golvvärme över allt så försvinner ju ditt gamla enrörssystem helt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi tror du är intresserad av dessa artiklar

Kungen av Golvvärme

Golvvärmekungen har faktan, kunnandet och förståelsen många andra saknar!