Sök
Stäng denna sökruta.

Produktnyhet: DEVIreg Touch

Huvudmeny på Devireg touch

Nya DEVIreg Touch – en golvvärmetermostat med bra funktioner.

DEVIreg Touch
DEVIreg Touch

DEVIreg Touch är det senaste tillskottet i Devireg serien. Touch har som namnet antyder en touch-skärm. Termostaten har förvånande nog endast en gråskaleskärm. Devi har även valt att använda en Resistiv pekskärm istället för Kapacitiv. Kapacitiva pekskärmar, vilket man idag är bortskämd med i så gott som samtliga surfplattor och smartmobiler, ger en mycket bättre kvalitetskänsla.

Att termostaten inte har färgskärm har såklart ingen större betydelse men den  resistiva pekskärmen ger ingen ”aha” upplevelse och man har inte heller gjort värdens bästa UI. Vid flera tillfällen när något skall väljas i rullista försöker man scrolla med swipe rörelse vilket inte fungerar.

Installation

InstallationsguideFörsta gången man startar DEVIreg Touch möts man av en meny som först frågar om språk (Svenska finns som val) och sedan får man ställa tid och datum.

När detta är gjort tar termostaten en igenom en installationsguide på 6 steg (7 om man räknar valet att genomföra guiden som ett steg vilket Devi tydligen gör)

 1. Val av vilken temperaturgivare man vill reglera efter (Golv, Rum eller Rum+Golv)
 2. Givartyp. Detta är DEVIreg Toutchens absolut bästa funktion! Mer om den längre ner.
 3. Val av Golvtyp (Här kan man välja typ av golvmaterial såsom klinker eller trägolv, osäker på vad den egentligen gör)
 4. Val av Rumstyp (Här kan man välja vilken typ av rum det är även denna inställning känns lite udda. Kan eventuellt ha betydelse om systemet kopplas upp med något centralt system)
 5. Uteffekt (I detta steg anger man totaleffekten på sin värmekabel. Lustigt nog kan man bara välja bland förprogrammerade nivåer, vilket kan leda till att värdet man faktiskt har inte finns som val)
 6. Timer Av eller På.

Val av Givartyp

Av valen ovan kan jag tycka att det hade räckt med 1,2 och 5. I steg 2 kan man som sagt välja givartyp. Detta har betydelse om man använder termostaten som en utbytestermostat till sin befintliga golvvärme. Speciellt om man inte kan byta golvgivren då den kanske är ingjuten i golvet. Devireg Touch kan välja bland ett antal befintliga varianter på marknaden tex 10 eller 15 kOhm. På detta vis kan man använda termostaten till de flesta system på marknaden och vid ett byte behöver man inte krångla med att ta reda på givarens resistans. Man kan nästan utgå från att Devireg touch kommer passa. Detta spar mycket tid vid ett termostatbyte!

Ange uteffekt

Att man i steg 5 väljer vilken effekt systemet har har ingen praktisk betydelse för funktion eller värme. Men det gör det möjligt för termostaten att beräkna hur mycket energi (el) man förbrukar. Man kan välja att se sin totala förbrukning för de senaste 7 dagarna, 30 dagarna eller för den Totala sedan start. Detta är användbart för att utvärdera olika programinställningar.

 Övrigt

Huvudmeny på Devireg touch Snabbinställning med kod Skärmbild vid viloläge

Bildena visar termostatens huvudmeny, kodinställningsläget och skärmens utseende i viloläge.

Devireg Touch kan köpas på golvvärmebutiken.se här.

Fördelar

 • Snygg och diskret design
 • Många funktioner
 • Relativt enkla inställningar
 • Möjlighet att anpassa till olika golvgivare

Nackdelar

 • Passar inte att montera i ramar. typ Elko och Eljo.
 • Ingen färgskärm
 • Dålig touch kontroll.

3 svar

  1. Om du tänker på Thorins gamla med stor ratt i mitten och PTC-givare på 100 kOhm så finns den inte med i listen. Jag vet att DEVI ska försöka lösa detta också till nästa generation Touch.

 1. Det stämmer 100 kOhm fanns inte med på den Touch jag testade. Någon som vet om Devi lagt till detta val senare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi tror du är intresserad av dessa artiklar

Kungen av Golvvärme

Golvvärmekungen har faktan, kunnandet och förståelsen många andra saknar!